Als je een leuke nieuwe kast aan gaat schaffen wil je natuurlijk een hele tijd plezier van de kast hebben. Dan hebben we het nu even niet over het model of uitvoering, maar vooral over de kleur van de kasten, wat is de kleur van de kast die je in je woonkamer of slaapkamer wil hebben. Je eigen smaak is daar de nummer 1 van om te bepalen welke kleur de kast moet zijn, maar ook wat niet onbelangrijk is de rest van het interieur. Welke kleur heeft de hoofdtoon en welke kleuren kunnen daarbij gecombineerd worden. Meestal worden de kleuren van de kasten zo neutraal mogelijk gehouden, dit omdat het niet even een broodje is wat je op de hoek haalt, maar er vanuit gaande dat je er wat jaartje plezier aan moet hebben. De kast in het interieur is voornamelijk in de basiskleur, wit, bruin, hout tinten, grijs, iets gecombineerd met verschillende soorten hout.

Kleuren palet kasten en interieur

Er zijn verschillende kleuren dit jaar 2013 trendy. Zo hebben we de kleuren die je kunt combineren met een basiskleur. De Trendy kleuren voor 2013 zijn vooral de kleuren Lichtroze, poederpastels, Kobaltblauw, Turquoise, Koper, Goudgeel naast de hoofd Trendy kleur Emerald groen.

De bovenstaande kleuren kunnen heel goed als accentkleuren worden toegepast in een interieur met de neutrale en natuurlijke basiskleuren. Deze kleuren kunnen aardetinten, wit, grijs, zand en terra zijn. Zo kan een kast bijvoorbeeld wit zijn en daar kan je dan een mooie trendy accentkleur bij combineren. Natuurlijk is het mogelijk meerdere van deze kleuren te combineren, pas gerust meerdere kleuren toe in een van de kamers. Je kan ook een kleur van een achterwand van een open kast op deze manier combineren, of een houten balk als je deze in je kamer hebt.
Daardoor word je interieur persoonlijker en krijgt het karakter. Alles blijft natuurlijk je persoonlijke smaak welke kleuren je combineert.

Dit is natuurlijk niet alles wat we te vertellen hebben over de nieuwe trends over kleuren.
Hieronder zijn nog wat kleur voorspellingen over het 2013/1014 voor het interieur, we hopen dan ook dat je inspiratie uit haalt om bepaalde kleuren te combineren in je eigen kamer, met de nieuwe kast.

Kleuren voor in je interieur

Het eerste kleurenpalet Connoisseur bestaat uit koele neutrale kleuren zoals alyssum wit en beukenoot groen, in contrast met warmere tinten van violet en orchideeën, roze, en (lichtbruin) diep mahonie, alles tegen accenten van champagne goud en zilver (grijs). Het is palet van kleuren verfijnd met precies de juiste hoeveelheid van ingetogen kleuren.Kleuren palet interieur

Het kleuren palet Glamour roept de gedachten op van het Art deco tijdperk. met de kleuren Rion Rood, Monaco Blauw, ’tap schoen’ zwart, io rood, Monaco blauw, chinchilla (grijs tint – genoemd naar het beestje), etherische grijs, moonmist, en jaspis groen blauw maken deze kleuren tot een mooi geheel. Newscool kleuren palet interieur

Het kleurenpalet New Old School is vergelijkbaar met Glamour, ter vervanging van de zachtere neutralen van Glamour met wat meer verzadigde kleuren. Deze kleuren worden vaak gevonden in vlaggen. Met een licht gebogen preppy , Lint, rood, helder wit, sodaliet blauw, nautische blauw en ultramarijn groen worden gecombineerd. 

Kleuren paletten voor in je interieur 

De kleuren van zonsondergang en zee tinten domineren dit robuuste individuele kleurenpalet. Deze kleuren zijn goed te combineren met accenten van gepolijst leden en verweerd hout.Baked apple, geitenkaas, woestijnzand kleur en chipmunk (bruin tint).

Extracten kleurenpalet geeft een culinaire inspiratie, een combinatie van pittige kleuren met frisse tinten. Het effect is een leuk. Kleuren zoals Spiced coral (soort roze), brandied melon(groen tint), apple cinnamon (bruin tint), oudroze en baked clay(bruin grijs).

Een mooi pallet (voetafdrukken) met tribale tinten. Tangerine Tango (oranje tint), peacock blue, roze en oasis groen.

Het palet Vertoeven benadrukt de krachtige combinatie van fuchsia en olijf tonen, verzacht het met wat rozige tinten zoals vingerhoedskruid kleur en nog veel meer mysterieuze accenten van de kleur van pruimen.

Oppervlakte neemt briljante oceaan tinten en tempert ze met bewolkte tinten zoals tornado grijs.

Lekkere frisse tinten van Out of the ordinary. Snoep-kleur tinten die eigenzinnige en grillige vormgeving proberen aan te moedigen. Helder violet, chocolade truffel kleur (bruin tint), bonnie blauw, pureed pumpkin (zacht oranje).

We hopen dat de bovenstaande kleuren je inspireren en ideeën geven om verschillende accenten en tinten te combineren.